Pääteemat

Tunteet

Avoimuus

Ihmissuhteet

Aistillisuus

Luovuus

Herkkyys

Itsestä huolehtiminen

Sakraalichakra sijaitsee noin neljän sormen leveyden verran navan alapuolella. Kun tämä chakra on tasapainossa, tunnet tyytyväisyyttä itseesi, ihmissuhteisiisi ja seksuaalisuuteesi. Luovuutesi ja elämänilosi kukoistaa ja hormonaaliset muutokset kuten vaihdevuodet sujuvat ongelmitta.

Tunteiden torjuminen tai pidättely saa sakraalichakran epätasapainoon tai sulkeutuneeksi. Saatat olla suorittaja, jonka elämä tuntuu tylsältä ja tasapaksulta, koska luovuus ja itsestähuolehtiminen jää takaa-alalle. Omanarvontuntosi saattaa olla heikko ja olet yliherkkä, ujo ja toisten vietävissä. Toisaalta saatat olla myös vastakohta tälle eli manipuloiva, liiallisen kunnianhimon omaava tai pakkomielteinen seksiin. Fyysisinä ongelmina saattaa olla alaselkäkipua, kohtu-, munasarja- ja virtsarakko-ongelmia ja hormonihäiriöitä.

pilvi8-3

Energiahoitojen lisäksi sakraalichakraa voi tasapainottaa kaikella luovalla tekemisellä ja itsensä hoivaamisella. Soljuva musiikki ja tanssi, erityisesti lanteita keikuttava latinomusiikki auttavat chakran tasapainoituksessa. Sakraalichakran väri on oranssi, joten oranssiin pukeutuminen, oranssilla sisustaminen ja oranssien ruokien (appelsiini, persikka, mango, tyrni…) mauttiminen ovat hyväksi tälle chakralle. Tuoksuista erityisesti jasmiini, santelipuu, ruusu, salvia ja ylang ylang auttavat tasapainottamaan chakraa.

Sakraalichakraan liittyvät fyysiset osat: Lantio, ristiselkä, alavatsa, kohtu, munasarjat, kivekset, munuaiset, virtsarakko, kehon nesteet