Pääteemat

Vilpitön rakkaus itseä ja muita kohtaan

Rehellisyys

Aito myötätunto

Vilpitön auttaminen

Rauha ja tasapaino

Ykseys ja veljeys

Kun sydänchakra on tasapainossa olet sydämellinen muita kohtaan. Rakastat ja arvostat kaikkia kanssaihmisiä, myös itseäsi. Osaat antaa ja vastaanottaa rakkautta ja ihmissuhteesi ovat tasapainoisia. Tunnet kiitollisuutta ja rauhaa ja osaat elää tässä ja nyt.

Epätasapaino tai energiajumit tässä chakrassa voivat saada sinut katkeraksi, kriittiseksi, mustasukkaiseksi, ehkä hieman kylmäksikin ja saatat pelätä haavoittumista ja sitoutumista.  Sinulla voi olla tapana miellyttää muita saadaksesi rakkautta ja hyväksyntää. Luovut ehkä liian herkästi omasta ajastasi ja energiastasi toisten hyväksi. Vetäydyt ehkä kuoreesi, koska pelkäät torjutuksi tulemista tai sitä, että joku satuttaa sinua ihmissuhteissa. Fyysisinä ongelmina saattaa olla sydän- ja verisuonisairaudet, rintatulehdus ja -syöpä, keuhkosairaudet, yläselän ja hartioiden kiputilat. Sydänchakra saattaa mennä jumiin tai epätasapainoon erityisesti vihan tunteista. Myös muut negatiiviset tunteet, huolissaan olo ja stressi sulkevat tämän chakran.

dsc_0485

Sydänchakraa voi energiahoitojen lisäksi tasapainoittaa esim. klassisella musiikilla tai kuorolaululla. Sydänchakran värit ovat vaaleanpunainen ja vihreä, joten näillä väreillä sisutaminen, niihin pukeutuminen auttavat tasapainottamaan chakraa.  Samoin kaikki vihreä ruoka, kuten parsa, pinaatti, vihreä paprika, herneet ja salaatti ovat hyödyksi. Tuoksuista esim. bergamotti, jasmiini, kehäkukka, lilja, melissa, ruusu ja tarhaneilikka tukevat sydänchakraa.

 

Fyysiset osa-alueet: Sydän, verenkiertojärjestelmä, kädet, käsivarret, rintakehä, yläselkä, kateenkorva