Pääteemat:

Intuitio

Ymmärrys

Mielikuvat, mielikuvitus

Unet

Tunneäly

Otsachakra sijaitsee nimensä mukaisesti otsassa, silmien välissä. Kun otsachakra on tasapainossa, tunnet itsesi tasapainoiseksi ja mieleltäsi avoimeksi. Sinulla on vahva intuitio ja luotat siihen. Saatat omistaa telepaattisia tai selvänäköisiä kykyjä.

Epätasapainoinen tai jumittunut otsachakra eli kolmas silmä saattaa aiheuttaa näköhäiriöitä, migreeniä, unettomuutta, muistiongelmia, epävarmuutta, liiallista järkeilyä, materialismia, kahlittuja ajatus- ja tunnemalleja, joiden vuoksi saatat menettää helposti malttisi. Kolmas silmä saattaa mennä epätasapainoon, jos et syystä tai toisesta huomio intuitiotasi ja takerrut materiaan tai olet ehkäpä nähnyt kolmannen silmäsi avulla jotain yliluonnollista ja tämä on pelästyttänyt sinut niin, että olet sulkenut chakran kokonaan.

Chakraa voi tasapainottaa energiahoitojen lisäksi mm. klassisella tai muulla rauhallisella musiikilla, meditoinnilla ja erilaisilla intuitioharjoituksilla. Myös henkisten ihmisten seuraan hakeutuminen tai henkisten kirjojen lukeminen auttavat chakran toimintaa. Kolmannen silmän väri on indigonsininen, joten indigolla sisutaminen ja sen värisiin vaatteisiin pukeutuminen auttavat tasapainoituksessa. Tuoksuista mm. hyasintti, jasmiini, kamferi, minttu, orvokki, pelargonia ja  santelipuu auttavat chakran tasapainoituksessa.

dsc08645

Chakraan liittyvät fyysiset osat: kasvot, silmät, korvat, nenä, pikkuaivot, kallonpohja, aivolisäke