Määrätyt happamat mineraalit ovat ihmiselle sopivan kokoisina annoksina elintärkeitä. Tällaisia ovat esim. natriumkloridi (ruokasuola) ja fosfori. Länsimainen ruokavalio on kuitenkin laadultaan kehoa liikaa happamoittava. Tällöin solut eivät enää kykene hoitamaan tehtäviään ja kudos tulehtuu tai solut alkavat käyttäytyä epänormaalisti.

Tämä aiheuttaa erilaisia ongelmia, kuten lihasten jäykkyyttä, päänsärkyä ja nesteen kertymistä. Pitkään jatkuessaan kehon happamuus saattaa johtaa reumaan, mahahaavaan tai muihin vatsan alueen sairauksiin, munuais- ja sydänvaivoihin. Hapan keho tuhoaa myös luustoa ja aiheuttaa osteoporoosia. Elimistö pyrkii muuttamaan happaman veren emäksisemmäksi ja ottaa tällöin kalsiumia luustosta.

On melko mahdotonta syödä vain emäksisiä ruokia ja silti saada kaikki välttämättömät ravintoaineet. Kannattaa siis kiinnittää huomiota siihen, että EMÄKSISIÄ RUOKA-AINEITA olisi suhteessa ENEMMÄN kuin happamia.

Syö siis NIUKASTI tai kohtuullisesti HAPPAMUUTTA AIHEUTTAVIA ruoka-aineita kuten sokeri, vehnä, kahvi, tee, liha, maitotuotteet, hiilihappojuomat, ohra, kaura, etikka, riisi, maissi. Huomaa, että kova fyysinen harjoittelu lisää myös kehon happamuutta.

SUOSI EMÄKSISIÄ, kuten kurkku, keräsalaatti, idut, tomaatti, selleri, porkkana, pinaatti, purjo, viikuna, sitrushedelmät, ruusunmarja, banaani, karviaismarja, vadelma, luumu, persikka, aprikoosi, mustikka, ananas, viinimarja, päärynä, omena, natrium, kalium, magnesium, kalsium