Hunaja on luonnon oma makeutusaine, jota mehiläiset valmistavat kukkien medestä tai kirvojen mesikasteesta. Hunajana saa myydä vain sellaista hunajaa, josta ei ole poistettu mitään ainesosia eikä siihen myöskään saa lisätä mitään. Se on siis 100% luonnontuote.

Hunaja sisältää hedelmä- ja rypälesokerin lisäksi paljon hyödyllisiä ainesosia, kuten entsyymejä ja kivennäisaineita. Se on monikäyttöinen ruuanlaitossa, leivonnaisista grillimarinaadeihin ja sillä on paljon TERVEYTTÄ EDISTÄVIÄ VAIKUTUKSIA:

– Hunajaa voi laittaa pieniin palovammoihin ja haavoihin. Se kuivuu ”laastariksi” ja antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi se puhdistaa haavaa ja nopeuttaa haavan ja palovamman paranemista. Moni nykyajan lääketieteellinen haavanhoitovalmiste sisältää hunajaa.

– Hunaja on oiva apu kurkkukivussa ja yskässä. Lisää hunajaa ja sitruunaa kuumaan veteen. Sitruuna irroittaa limaa ja hunajasta jää suojaava kalvo kurkkuun. (Tämä on myös Barack Obaman suosikkikeino 🙂  )

– Hunaja edistää ruuansulatusta ja ravintoaineiden imeytymistä sekä vahvistaa mahan limakalvoa.

– Hunaja auttaa korvaamaan puuttuvia entsyymejä, erityisesti proteiinien sulattamiseen tarvittavia entsyymejä.

– Hunajaa voi käyttää ehkäisemään siitepölyallergiaa. Kannattaa nauttia 1tl hunajaa päivässä, aloittaen jo kolme kuukautta ennen siitepölykautta.

– Jos haluaa pehmeän ihon, kannattaa saunassa hieroa hunajaa iholleen.

HUOM! Hunaja ei sovi sisäisesti alle 1v lapsille, koska hunajassa mahdollisesti olevat Clostridium botulinum itiöt itävät suolistossa bakteereiksi. Isommille lapsille ja aikuisille nämä eivät ole vaaraksi.

Hunaja

” En tarvitse mitään niin paljon kuin hunajaa…”, sanoi Puh katsoessaan Ristoa ja Nasua.”…paitsi ystäviä…”