Kotimaiset kasvikset ja juurekset ovat nyt parhaimmillaan. Kesäkurpitsasta saa monta maukasta ruokaa ja lisuketta. Jopa sen kukat ovat syötäviä. Kesäkurpitsassa on mm. kaliumia ja C-vitamiinia, ja niille tiedoksi joita kalorimäärät kiinnostavat, niin kaloreita kesäkurpitsassa on poikkeuksellisen vähän jopa kasvikseksi.

Tässä on todella helppo keittoresepti kahdelle. Tarvitsen vain:

dsc08341

 

700g      Kesäkurpitsaa

100 g     Sipulia

2,5 tl      Himalajan kristallisuolaa

1 rkl       Tuoreita yrttejä

1-1,5 dl  Kaurakermaa

2 rkl       Vuohen tuorejuustoa

 

Pilko kesäkurpitsa ja sipuli ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois tai käytä sitä hyödyksesi kaurakerman sijasta. Laita kypsät kasvikset, kaurakerma (tain keitinvesi), suola ja yrtit blenderiin tai yleiskoneeseen ja soseuta. Nesteen määrällä saat säädeltyä keiton paksuutta.

Laita keitto lautaselle ja päälle lusikallinen tuorejuustoa (tai raejuustoa) ja nauti siemennäkkileivän kera 🙂