Lehtikaali sisältää paljon hyviä ravintoaineita, kuten rautaa, C- ja K-vitamiinia ja karoteenia. Se sisältää myös oksaalihappoa, joten ihan yltiöpäisesti sitä ei kannata syödä. Kuten muidenkin kasvisten ja vihannesten kohdalla, valitse luomua, jotta säästyt kasvinsuojelu- ja torjunta-aineilta.
1 ps (200 g) lehtikaalia
2 rkl öljyä
1/4 tl suolaa
- Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle ja kaada päälle öljy. Sekoittele hieman, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
- Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä paistamisen aikana. Tarjoa sipsit jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa. Parhaimmillaan ne ovat paistamispäivänä.
Viimeisimmät kommentit