Suola eli natriumkloridi on erittäin tärkeää elimistölle. Se auttaa mm. kalsiumia imeytymään luustoon, mahdollistaa aminohappojen, hiilihydraattien ja antioksidanttien pääsyn soluun. Suola on tärkeää myös proteiinien hyväksikäytössä, hermoimpulssien siirrossa, verenpaineen säätelyssä ja se on apuna virusten ja bakteerien tuhoamisessa.

Erityisesti vanhusten ja liikuntaa harrastavien on huolehdittava riittävästä suolan saannista. Vanhuksilla aineenvaihdunta hidastuu ja solut (varsinkin aivosolut!) tarvitsevat enemmän suolaa ja proteiinia toimiakseen normaalisti. Paljon liikkuvilla tai tosi niukasti suolaa käyttävillä saattaa suolan puute aiheuttaa lihaskramppeja, rytmihäiriöitä ja matalaa tai korkeaa verenpainetta (riippuen yksilön juodusta nesteen määrästä).

 

Tavallinen ruokasuola on mineraaliköyhää. Siitä on teollisessa prosessissa poistettu tärkeitä tekijöitä. Lisäksi einekset ja valmisruuat sisältävät aivan liikaa tätä käsiteltyä suolaa, joka tutkitusti aiheuttaa monia terveysongelmia, kuten verenpaineen nousu, nesteen kertyminen kehoon, aivoinfarktin riskin suureneminen ja munuaisongemien lisääntyminen. Terveysongelmat johtuvat siitä, että teollinen ruokasuola on niin käsiteltyä, että se sisältää liki yksinomaan natriumina ja kloridia eikä keho pysty sitä käyttämään tarkoituksenmukaisella tavalla.

dsc_0386-300x199

 

Merisuola on teollista suolaa parempi vaihtoehto, mutta suolan ”kuningas” on HIMALAJAN KRISTALLISUOLA. Siinä on yhteensä 84 eri mineraalia. Vaaleanpunaisen värinsä se saa juuri näistä mineraaleista. Se on puhdasta luonnon suolaa, jota ei ole jalostettu.

Pieni teko, suolan vaihtaminen luonnolliseen kristallisuolaan, voi olla elimistösi kannalta hyvinkin suuri teko 🙂